Martin Koeman...Wie is dat dan?

”IK VIND HET BIJZONDER DAT IK DOOR AL DEZE SHIT MIJN PASSIE HEB GEVONDEN: MENSEN BEGELEIDEN EN INSPIREREN BIJ HET IN GANG ZETTEN VAN POSITIEVE VERANDERINGEN EN HET VINDEN VAN EEN LEVENSSTIJL DIE HET BESTE BIJ HEN PAST.”

Ons verhaal

In de lente van 2006 vertrok ik met mijn vrouw, toen nog vriendin, naar Australië om een half jaar te studeren aan de University of Western Sydeny. Dit deed ik voor het avontuur, voor mijn eigen ontwikkeling en stiekem ook om envetueel in Australië te blijven.

Het liep echter anders. Na vier maanden belandde mijn vrouw in het ziekenhuis en waren we genoodzaakt om terug te keren naar Nederland. Mijn vrouw heeft MS en kon op dat moment niet lopen en zitten. Daarnaast kon ze slecht zien en moeilijk praten. Tip van haar diëtist: ”Leer voeding uit testen via spiertesten om voor jezelf te achterhalen welke voeding belastend is voor je systeem en welke voeding je energie geeft.”

Ik ging als begeleider mee naar een introductiecursus over spiertesten. Mijn vrouw vertelde in de auto terug: ”Best saai, hé.” en ik dacht: wauw, dit is super! Ik ben direct met de opleiding gestart.

Terug in Nederland was ons leven dus ineens totaal anders. Ik had de mantelzorg voor mijn vrouw en studeerde sociologie en kinesiologie. Dit laatste was voor mij mijn redmiddel. De technieken die ik leerde om mijn immuunsysteem te optimaliseren en stress af te voeren, zorgden ervoor dat ik op de been bleef. Ik paste het namelijk op mezelf toe!

een nieuwe fase

In de loop van deze studie ben ik mijn eigen praktijk gestart en was mijn vrouw mijn vaste ”proefpersoon” voor alles wat ik leerde. Er is hierdoor een wereld voor mij open gegaan: in plaats van mezelf afhankelijk op te stellen, ben ik mij er duidelijk bewust van geworden dat we allemaal een positieve invloed hebben op onze eigen toekomst, gezondheid en levenspad! Na een aantal moeilijke jaren zat mijn leven weer in de lift; verhuisd naar een fijne plek, eigen praktijk en vader geworden.

het dieptepunt

Echter toen mijn vrouw voor de tweede keer zwanger was, kregen we te horen dat onze tweeling een aangeboren hartafwijking heeft. Dit waren een aantal zware, fysieke en emotionele jaren. Zo heb ik de praktijk gesloten om mij volledig te kunnen richten op mijn gezin, dat te leiden had onder ziekenhuisverblkijf, operaties en extra zorg voor e kids. Ook in deze periode heb ik veel steun gehad aan hetgene wat ik geleerd heb. Stress afvoeren, angsten onder ogen zien en verwerken en oude patronen doorbreken.Ik ben er sterker uitgekomen en vind het bijzonder dat ik door al deze moeilijke omstandigheden mijn passie heb gevonden en dat is: mensen begeleiden en inspireren bij het in gang zetten van positieve veranderingen en het vinden van een levenstijl die het beste bij hen past.

een positieve toekomst

Op dit moment, in 2018, is alles genormaliseerd, alhoewel de stress m.b.t. gezondheid in mijn gezin nog steeds onder de oppvervlakte aanwezig is. De focus voor mezelf ligt op dit moment op nieuwe manieren vinden om mezelf (en anderen) te versterken. Door middel van voeding en levensstijl zo min mogelijk stress ervaren en alle ballen in de lucht te houden.

Ik begeleid mensen nu niet alleen in 1 op 1 consulten maar geef sinds een jaar ook trainingen in ”stress-reductie” en ”werk-privé balans”. Vind deze trainingen op mijn nieuwe website

Inmiddels gaat het met mijn vrouw (uit de rolstoel en zo goed als klachtenvrij) en kinderen goed. Ik ben benieuwd wat de toekomst zal brengen.

contact gegevens

Behaalde diploma's