Koeman-Kinesiologie-Logo
BURN-OUT HERSTEL & STRESS VERMINDEREN

Kinesiologie in de Sport: Optimaliseer Prestaties en Herstel

Onbewuste Stress als Saboteur

Kinesiologie voor Verbeterde Sportprestaties

Om de prestaties van een voetbalteam te verbeteren, is de FEEM©-methode een effectieve aanpak. Deze methode richt zich op Fysiek, Emotie, Energie en Mentaal. 

Het is namelijk niet alleen belangrijk om talentvolle spelers aan te trekken, maar ook om te investeren in een uitgebalanceerd trainingsprogramma, een voedingsplan dat de prestaties ondersteunt en hoogwaardige faciliteiten die de spelers in staat stellen om op hun best te presteren. 

Daarnaast spelen emotionele veerkracht en teamvertrouwen een doorslaggevende rol in het behalen van succes op het veld. De teamgeest is essentieel voor een goede samenwerking en het behalen van gezamenlijke doelen. 

Mentaal gaat het om tactisch inzicht, spelstrategie en discipline, wat bijdraagt aan de ontwikkeling van kracht, uithoudingsvermogen, technische vaardigheden, coördinatie en mentale scherpte, allemaal cruciale aspecten voor een succesvol voetbalteam.

"Behind every kind of ball, there has to be a thought"

Sneller Herstel na Blessures

Deze holistische benadering combineert kinesiologie met sport door het versnellen van herstel na blessures. Door het gebruik van specifieke technieken en oefeningen wordt de pijn verminderd, het herstel van weefsels gestimuleerd en worden maatregelen genomen om toekomstige blessures te voorkomen. De behandelingen zijn gericht op zowel het fysieke herstelproces als preventieve maatregelen voor blessuremanagement, wat resulteert in een optimaal herstel en welzijn.  

 

Wat is kinesiologie precies?

Het is een behandelingsmethode die gebruik maakt van spiertesten om onevenwichtigheden in het lichaam op te sporen en te corrigeren. Door middel van deze testen kan de kinesioloog bepalen welke spieren niet goed functioneren en wat de mogelijke oorzaak hiervan is. Vervolgens wordt er gebruik gemaakt van verschillende technieken, zoals massage, acupressuur, voedingsadvies en energetische therapieën, om het evenwicht in het lichaam te herstellen.

 

Meer weten? Lees dan deze blog

Topvoetballer Messi sterker door kinesiologie

Kinesiologie is een discipline die steeds meer erkenning krijgt in de sportwereld vanwege zijn effectiviteit. Zo ook aangetoond door voetballegende Lionel Messi. Tijdens het WK van 2014 wendde Messi zich tot voedingsdeskundige en kinesioloog Giuliano Poser om zijn prestaties naar een hoger niveau te tillen. Poser, gevestigd in het pittoreske Sacile, Italië, past toegepaste kinesiologie toe. Dit is een tak van wetenschap die zich specifiek richt op beweging en motorische vaardigheden. 

Door afgestemde voedingsadviezen kunnen zijn cliënten soepeler bewegen en het risico op blessures aanzienlijk verminderen. Naast voedingsexpertise is Poser ook bedreven in natuurlijke geneeskunde en homeopathie. Hij benadrukt het belang van het identificeren van de onderliggende oorzaken van klachten in plaats van enkel de symptomen te bestrijden. Elke behandeling is zorgvuldig afgestemd op individuele behoeften, met speciale aandacht voor persoonlijke pijnpunten en emoties.

Kinesiologie voor Sportmensen van Alle Niveaus

Helaas zijn we niet allemaal zo getalenteerd als Messi, maar gelukkig sta ik open voor iedereen. Of je nu een professionele atleet bent of een recreatieve sporter, ik bied op maat gemaakte begeleiding die aansluit bij jouw specifieke behoeften. Ontdek zelf de talloze voordelen van kinesiologie voor jouw sportieve leven.   

Het is een holistische benadering van sportbegeleiding die zich richt op het optimaliseren van de fysieke, mentale en emotionele gezondheid. Door middel van specifieke oefeningen en technieken wordt er gewerkt aan het verbeteren van de balans in het lichaam en het verminderen van spanning en stress. Dit zorgt ervoor dat je beter kunt presteren tijdens het sporten en minder snel geblesseerd raakt.