Koeman-Kinesiologie-Logo
BURN-OUT HERSTEL & STRESS VERMINDEREN

Tarieven

Vergoeding

Zorgverzekeraars vergoeden, afhankelijk van het aanvullende pakket, tussen de 25 en 75 euro per consult. 

De kosten van een consult gaan niet van je eigen risico af.

Boek de tijd en datum die jou het beste uitkomt

 

Beveiligingscode:
security code
Vul beveiligingscode in:

indienen

Neem je liever zelf contact op voor een boeking? Of wil je meer informatie? Dat kan uiteraard

Mail

Telefoon

WhatsApp

Stress & burn-out klachten en Kinesiololgie

Stress is een wereldwijd bekend fenomeen dat veel mensen op een bepaald moment in hun leven treft. Het kan leiden tot fysieke en emotionele uitputting en, in ernstige gevallen, tot een burn-out. Dit is waar kinesiologie kan helpen. Kinesiologie is een holistische therapie die elementen van traditionele Chinese geneeskunde combineert met westerse technieken om lichamelijke en geestelijke gezondheidsproblemen te behandelen. Maar hoe helpt het precies bij het verminderen van stress en het voorkomen van burn-out?

Wat is Kinesiologie?

Kinesiologie is gebaseerd op de overtuiging dat het lichaam een zelfgenezend vermogen heeft. Het gebruikt spiertesten om onevenwichtigheden in het lichaamssysteem te identificeren en om vast te stellen wat het lichaam nodig heeft om deze onevenwichtigheden te herstellen. De techniek brengt verschillende aspecten van welzijn samen – fysiek, chemisch en mentaal – om algemeen welzijn te bevorderen.

Kinesiologie en Stressreductie

Identificatie van Stressoren

Kinesiologie kan praktisch ingezet worden om de unieke stressfactoren van een individu te identificeren, of die nu voedings-, emotionele, structurele of anderszins zijn. Door spiertesten te gebruiken, kan een kinesioloog helpen het specifieke type stress waar iemand gevoelig voor is te begrijpen en de diepgewortelde oorzaken ervan te achterhalen.

Herstel van Balans

Sleutel in de kinesiologische praktijk is het herstel van balans. Stress veroorzaakt vaak onbalans in het zenuwstelsel, wat leidt tot schadelijke fysieke en emotionele symptomen. Kinesiologie werkt door het zenuwstelsel te kalmeren en het lichaam terug te brengen naar een staat van homeostase, waardoor stresssymptomen verminderen.

Technieken voor Stressmanagement

Een kinesioloog kan ook persoonlijke technieken voor stressmanagement aanbieden, zoals ademhalingsstrategieën, bewustwordingsoefeningen en bewegingstips, die mensen kunnen toepassen in hun dagelijks leven. Deze zelfhulptechnieken zijn waardevolle instrumenten voor mensen die aanleg hebben voor stress of die op weg zijn naar herstel van een burn-out.

Preventie van Burn-out

Door regelmatige sessies kan kinesiologie ondersteunen in burn-outpreventie. Het verbetert niet alleen fysiek en emotioneel welzijn, maar biedt ook technieken voor zelfregulatie die iemand helpen veerkrachtiger te worden tegen de effecten van stress.

Conclusie

Voor stressgevoelige personen, mensen die preventief willen werken aan hun gezondheid en individuen die met burn-outklachten kampen, biedt kinesiologie een unieke ondersteuning. Het is een natuurlijke en niet-invasieve manier om spanning te verminderen, de algehele gezondheid te bevorderen en een burn-out te voorkomen. Met gepersonaliseerde zorg en praktische strategieën, kan kinesiologie iemand helpen een harmonieuzer, minder stressvol leven te leiden.