Kinesiologie in het kort

Allereerst is kinesiologie een alternatieve geneeskundevorm. De kinesiologie is begonnen met chiropraktor John F. Thie. Hij is in contact gekomen met arts en chiropractor George Goodheart. Deze arts ontdekte een link tussen de spiertesten en de stroming van energie in de meridianen. Kinesiologie maakt gebruik van chiropraxie, voedingsleer en acupunctuur.

Als je voor het eerst hoort over spiertesten dan weten de meeste mensen niet wat dit inhoudt. In de kinesiologie wordt hiervan gebruik gemaakt. Hieronder leg ik je graag uit wat er met deze spiertesten wordt bedoeld. In mijn praktijk maak ik gebruik van spiertesten en dan is het fijn als de cliënt weet wat dit is. Spiertesten zijn bovendien geheel pijnloos.

Met behulp van deze methoden kan op een snelle manier worden achterhaald waar de oorzaak van je klacht vandaan komt. De methode is geschikt voor alle leeftijden.

spiertest

Wat is een spiertest?

De behandelaar geeft een lichte druk op de spier en “meet ” hierbij de kracht van de spier. Dat kan op veel verschillende spieren. In de praktijk wordt veelal de deltaspier van de schouder gebruikt. Spiertesten gebeurt dus op een uitgestrekte arm. Uitgangspunt is dat je sterk of zwak zal reageren op stoffen (metalen, voeding, pollen, huisstofmijt, etc.). Op deze manier is ook uit te testen welke emoties een verzwakkende invloed op je hebben.

Spiertesten laten zich door ervaren mensen makkelijk en snel uitvoeren. Dankzij de spiertest kan een behandelaar heel snel vaststellen wat hem te doen staat en kan hij snel en doeltreffend aan de slag.

Indien het niet mogelijk is de spiertest bij bepaalde personen uit te voeren, zoals bijvoorbeeld bij baby’s of bij mensen met pijn, kan de spiertest worden uitgevoerd via een ander persoon, vaak surrogaat of tussenpersoon genoemd, bijvoorbeeld de ouder of de partner.

Voor een uitleg in beelden zie bovenstaand fragment.