Nachtmerries of angstdromen bij (kleine) kinderen zijn op een simpele manier te verhelpen. Hieronder geef ik een praktijkvoorbeeld over hoe ik dat in mijn praktijk aanpak.

Het scenario.

In november kreeg Ik een meisje van bijna 3 jaar, samen met haar moeder in mijn praktijk. Met aan mij de vraag of ik de dochter van haar nachtmerries af kon helpen. Laten we de dochter voor het gemak, Anne noemen.

 

Het verhaal van Anne…

Anne gaat niet graag naar bed en wanneer zij uiteindelijk slaapt, is de slaap veelal onrustig. Vanaf een uur of 12 wordt zij 1 of 2 keer wakker en heeft enge dromen waar ze niet uitkomt, dit kan soms wel meer dan een half uur aanhouden. Anne herkent haar vader en moeder niet, huilt, is bang, overstrekt zich en weet de volgende ochtend nergens vanaf.

 

Mijn bevindingen

Tijdens het voorgesprek ben ik het volgende van Anne te weten gekomen dat met de nachtmerries te maken kan hebben.

1. Wellicht een duidelijke link; bij 13 maanden is ze uit bed gevallen en moest ter observatie een nachtje met mama in het ziekenhuis slapen. Hierna zijn de nachtmerries begonnen.

 

nachtmerrie

2. Na haar geboorte heeft Anne ook in het ziekenhuis gelegen. Dit was echter een week met daarin de nodige onderzoeken (niet leuk als volwassene en zeker niet als baby of kind).

Eenmaal thuis gaat alles voorspoedig op moeilijke ontlasting en buikpijn na (constipatie). Anne is een pientere meid maar op haar hoede, ze maakt moeilijk contact met vreemden.

3. Tevens vind ik in het immuunsysteem een tekort aan vitamine B en C, belangrijk voor rust en het kunnen afvoeren van stress

 

Consult 1

De gevonden informatie gebruik ik als leidraad voor de consulten. Echter het spiertesten bepaalt via welke ingang we de oorzaak van dit probleem gaan zoeken. En belangrijker wellicht, hoe we het gaan oplossen. In het eerste consult komt het thema / de karakterlaag loslaten (of het juist niet kunnen) aan bod. Het niet kunnen loslaten van ziekenhuisperikelen dat zich uit in herhaalde dromen en het niet loslaten van ontlasting. Anne krijgt van mij remedies mee naar huis om het proces van loslaten te ondersteunen.

Consult 2 : eerste vooruitgang

Na een maand zie ik Anne weer. De nachtmerries zijn er nog, maar ze is veel vrijer geworden. Ze is niet meer bang bij en voor andere mensen. Ook gaat de toiletgang veel soepeler.

In dit 2e consult gaan we uittesten wat er nou precies gebeurt op het moment dat Anne in haar nachtmerrie zit. De thema’s alleen en onveilig beheersen haar dromen. (link naar het ziekenhuis). Met behulp van een remedie die gevoelens van alleen zijn neutraliseert en het masseren van drukpunten op het lichaam, gaat Anne naar huis.

Consult 3: de doorbraak.

Het derde consult is heel anders! Anne is vanaf consult 2 elke nacht door blijven slapen, en de ouders natuurlijk ook!! Buikpijn is verdwenen en de constipatie ook! Het hele gezin heeft een heerlijke kerst gehad om bij te komen.

Dit en het volgende consult zullen gericht zijn op de oorzaken vinden van de vitamine B en C tekorten.