Koeman-Kinesiologie-Logo
BURN-OUT HERSTEL & STRESS VERMINDEREN

Dat kinesiologie een goede behandelvorm is bewijst de bekende topvoetballer Messi. Omdat Lionel Messi rondom het WK 2014 in een vormdip belandde, zocht de sterspeler van Barcelona zijn heil bij een diëtist. Met behulp van de Italiaan Giuliano Poser hervond Messi zijn topvorm. De inhoud van het dieet bleef altijd onbekend, todat de sportkrant El Mundo Deportivo op zoek ging naar het geheim achter Messi’s voedselpatroon.

Kinesioloog Poser heeft zijn kliniek in het Noord-Italiaanse stadje Sacile, aan de voet van de Alpen. Topvoetballer Messi is zijn beroemdste klant, maar meerdere sporters zouden zich laten adviseren door hem.

Poser noemt zijn behandelmethode toegepaste kinesiologie. Oftewel wetenschap over beweging en motoriek. Door de juiste voeding bewegen zijn cliënten beter en worden blessures voorkomen, claimt de Italiaan. Voor ieder persoon schrijft hij een uniek dieet voor.

 

Superbenzine

Vijf soorten levensmiddelen omschrijft Poser Als ‘superbenzine’ voor het lichaam: water, goede olijfolie, volle granen, vers fruit en biologische groenten die niet besmet zijn met bestrijdingsmiddelen zoals pesticiden of herbiciden. ”Dat bezorgt grote schade aan het lichaam”, vertelt Poser.

”Noten en zaden zijn ook erg goed”, aldus Poser. Verder moet suiker zoveel mogelijk worden vermeden, want dat is erg slecht voor de spieren. Daarnaast vormen geraffineerde meelsoorten ook een groot probleem. Zo is het tegenwoordig moeilijk om een korrel tarwe te vinden die niet verontreinigd is, volgens Poser. Zout en vlees het het lichaam met mate nodig. Het lichaam kan dit namelijk moeilijk verteren.

Dieper graven

Behalve voedselvoorschriften, is Poser ook deskundige op het gebied van natuurlijke geneeskunde en homeopathie. ”Het belangrijkste is om de oorzaak van een kwaal te vinden. Als de patiënt pijn heeft op een zekere plaats in het lichaam, schiet het niet op om met een medicijn om de pijn weg te nemen. Eerst moet je erachter komen waarom het daar pijn doet”, vertelt Poser.

Topvoetballer Messi is een bekend voorbeeld dat bewijst dat kinesiologie werkt. Elke behandeling is weer voor ieder individu anders. We zijn allemaal hetzelfde, maar dragen verschillende soorten pijn en emoties met ons mee. Met kinesiologie wordt er dieper gegraven naar deze fatoren. Zo wordt uiteindelijk in een consult duidelijk wat de oorzaken zijn. Kijk hier voor meer informatie over de verschillende type behandelingen.

Bron: AD – Dieet Messi bestaat uit vijf ‘superbenzines’