Vier op de tien kinderen heeft last van allergieën. Deze ontstaan door een verzwakt immuunsysteem. De redenen dat dit immuunsysteem verzwakt, verschillen per kind. Veelal is het niet alleen maar één oorzaak maar een combinatie van meerdere oorzaken.

 

Er spelen verschillende factoren voor de oorzaak van kinderallergieën. Zo kan het zijn dat de allergie vaak in de familie voorkomt. Het kind kan deze allergie dan ook sneller krijgen. Toch zijn er andere veroorzakers zoals luchtvervuiling maar ook vervuiling in voeding. Verder kan een slecht werkende darmflora ook een rol spelen, stress en spanning. Bovendien worden we in deze tijden heel veilig en zo hygiënisch mogelijk opgegroeid. Vies worden van de modder, van je fiets vallen hoort dat allemaal niet meer bij. Ouders zijn tegenwoordig heel oplettend en willen hun kind zo veilig mogelijk laten opgroeien. Dit kan ertoe leiden dat een kind opgroeit in een extreem hygiënisch huis waardoor het immuunsysteem van het kind minder krachtig wordt. Het gevolg hiervan is dat het kind gevoelig wordt voor bacteriën en een zwakker weerstand opbouwt.

De vijf meestvoorkomende kinderallergieën zijn:

1. Koemelk allergie

Uit zich in maag- en darmproblemen zoals krampjes, veel huilen (vooral na een voeding) en huidklachten.

2. Gluten allergie

Uit zich in chronische diarree of constipatie, opgezette buik, weinig eetlust en ondergewicht. Het lichaam van je kind neemt dan niet alle voedingsstoffen op die hij binnen krijgt en de gluten beschadigen het slijmvlies van de dunne darm.

3. Huisstofmijt allergie

Uit zich in; last van rode ogen, benauwdheid, hoest- en niesbuien.

4. Allergische astma

Uit zich in een piepende, benauwde ademhaling, hoesten en overmatig slijm.

5. Eczeem

Uit zich in; droge huid, zwelling en warm aanvoelen.

Met behulp van Kinesiologie kan de oorzaak van deze allergieën / overgevoeligheden worden gevonden en kan er wat aan het probleem worden gedaan. Laat uw kind er niet mee rondlopen!