Koeman-Kinesiologie-Logo
BURN-OUT HERSTEL & STRESS VERMINDEREN

We zijn ons steeds bewuster van het belang van goede voeding. Er zijn talloze producten op de markt verschenen die bewijzen dat het goed is voor je weerstand, huid en gezondheid. Zo worden producten zoals superfood Chlorella ook steeds populairder. Naast integere aanbieders zijn er ook handige commerciële opportunisten die kansen ruiken.

Er is dus reden genoeg om voorzichtig te zijn met wat je koopt want hoewel alle tabletten groen zijn, zijn ze toch echt niet allemaal hetzelfde. De groep mensen in de Westerse wereld producten zoals chlorella gebruikt blijft groeien. En terecht, want deze zoetwateralg is misschien wel één van de beste, meest veelzijdige voedingsmiddelen op aarde. Je zult verbaast zijn over de magische kwaliteiten van dit waterplantje op het gebied van de gezondheid van jouw lichaam.

Waarom superfood Chlorella zo bijzonder is

Chlorella barst van de gezonde voedingsstoffen. Deze superfood is een zoetwateralg en is groen van kleur. Het is onder meer rijk aan vitamines, mineralen, vezels, aminozuren en eiwitten. Maar één van de meest bijzondere eigenschappen van chlorella is dat het een krachtige reinigende werking in het lichaam heeft.

Deze superfood is niet alleen bekend als natuurlijk detox-supplement, het heeft ook veel andere gezondheidsvoordelen omdat het zo rijk is aan gezonde voedingsstoffen. Veel mensen die dagelijks chlorella nemen kunnen bevestigen dat chlorella je lichaam op talloze manieren ondersteunt.

Natuurgenezers adviseren bijvoorbeeld vaak chlorella omdat zij menen dat het helpt tegen vermoeidheid en omdat je je er sterker en gezonder van gaat voelen. Chlorella helpt ook bij een gezonde spijsvertering. Zo zorgt het via de eiwitten voor een meer gebalanceerde bloedsuikerspiegel. Verder gaat het constipatie tegen en ondersteunt het de gezonde bacteriën. Bovendien beschermd het je darmflora waardoor candida minder snel een kans krijgt zich te ontwikkelen.

Wetenschappelijk onderzoek

Aan de hand van talloze onderzoeken in Amerika en Europa is wetenschappelijk aangetoond dat chlorella zich bindt aan zware metalen en andere giftige stoffen. Chlorella wordt behalve als krachtige reiniger ook gezien als een ‘beauty food’, omdat door de reinigende eigenschappen je huid er al snel gezond en stralend uit gaat zien.

Ook mensen die last hebben van overgewicht hebben volgens de Amerikaanse arts Elson M. Maas, auteur van het boek “The New Detox Diet”, baat bij chlorella omdat de giftige stoffen die opgeslagen zijn in lichaamsvet gemobiliseerd en verwijderd dienen te worden. Chlorella kan hierbij een nuttige rol spelen.

Andere functies van Chlorella

De algvorm bevat ook grote hoeveelheden DNA en RNA. Dit zijn stofjes (nucleïnezuren) in je lichaam die belangrijke informatie bevatten over de bouw en functie van al je lichaamscellen. Naarmate je ouder wordt neemt de productie van deze stofjes langzaam af. Deze afname wordt ook wel in verband gebracht met artritis, kanker, hart- en vaatziekten en dementie. Chlorella zorgt ervoor dat deze stofjes weer op peil worden gebracht waardoor de kwaliteit van de celvorming kan worden verhoogd. Hiermee kan o.a. het verouderingsproces worden vertraagd.

Daarnaast bevat Chlorella een unieke stof die alleen in deze algsoort wordt aangetroffen en daarom de Chlorella Groei Factor (CGF) wordt genoemd. Dit stofje zorgt ervoor dat het algje zich zo razendsnel kan vermenigvuldigen. In het menselijk lichaam levert dit stofje een bijdrage aan een snel herstel van onze lichaamscellen en -weefsels.

Chlorella bevat de grootste hoeveelheid chlorofyl van alle voedingsproducten. Chlorofyl kan zorgen voor het gezond houden van je bloed, je spijsverteringsorganen waaronder je darmen en het ondersteunen van je lever en nieren. Het helpt om je darmflora te herstellen wat heel belangrijk is. Bedenk dat je darmen het hart zijn van je gezondheid.

 

Alle voordelen op een rijtje:

  • Bevat alle vitaminen met uitzondering van vitamine D3
  • Barstensvol eiwitten
  • Bevat alle 8 essentiële aminozuren
  • Zorgt voor goede gezonde darmen en spijsvertering (een betere stoelgang)
  • Ondersteunt de regulering van je bloedsuikerspiegel (voorkomt dips en dus eetbuien)
  • Houdt de zuur- basebalans in je lichaam stabiel
  • Ondersteunt de hormoonbalans in je lichaam
  • Helpt ontstekingen aan te pakken en te voorkomen
  • Pakt virale en bacteriële infecties aan
  • Stimuleert de reinigende werking van je lever

Bron: Niburu