Koeman-Kinesiologie-Logo
BURN-OUT HERSTEL & STRESS VERMINDEREN

Ben je het zat om geleefd te worden door stress?

Wist je dat 90% van de stress die je ervaart voortkomt uit onbewuste programmering in je geest? Het zijn als verborgen softwareprogramma’s die je leven beïnvloeden zonder dat je het beseft.

Stel je dit voor:

Je was 3 jaar oud toen je gebeten werd door een hond. 

De herinnering is misschien vervaagd, maar je brein weet het nog. 

Telkens wanneer je nu een hond ziet, ruikt, hoort of voelt, slaat je brein in paniek – “Gevaar!”. 

Dit is een overlevingsmechanisme, volkomen normaal, maar het kan je leven beheersen.

Hoe onbewuste programmering jouw leven beïnvloed

Gezonde voeding, voldoende rust, en regelmatige lichaamsbeweging zijn geweldig voor je welzijn, maar de echte sleutel tot het drastisch verminderen van stress ligt in het uitschakelen van deze automatische gedragspatronen, deze onbewuste programma’s.

Deze programma’s draaien in de achtergrond van ieders geest en springen in actie zodra ze getriggerd worden.

We kennen allemaal de uitdagingen van het leven: werkstress, financiële druk, opvoedingsproblemen, enzovoort. Wat echter jouw stressniveau bepaalt, is hoe je hierop reageert!

Neem bijvoorbeeld vroeger gepest zijn op school. Jouw waarschuwingslicht gaat aan zodra je nieuwe mensen ontmoet of wanneer jouw kind in een vergelijkbare situatie verkeert.

Of denk aan failliet gaan, net als jouw vader. Dit heeft invloed op hoe je geld beheert, spaart, investeert en zakendoet. Het beïnvloedt niet alleen financiële keuzes, maar ook jouw interacties met personeel, collega’s en klanten.

Als kind, als het veilig was om jezelf weg te cijferen, heb je misschien nu moeite om jezelf te laten zien.

En herinner je je de waardering die je kreeg op school als je meedeed met de groep en je conformeerde? Dat kan nu resulteren in het overschrijden van je eigen grenzen.

Deze onbewuste programma’s, gevormd in onze vroege kinderjaren of door ingrijpende gebeurtenissen, sturen onze gedachten, emoties en gedragingen op de achtergrond. Ze kunnen ons saboteren in onze relaties, onze carrière en onze gezondheid.

Voorbeelden van onbewuste programmering:

  • “Ik ben niet goed genoeg”: Dit kan leiden tot een laag zelfvertrouwen, perfectionisme en faalangst.
  • “Ik verdien het niet om gelukkig te zijn”: Dit kan leiden tot zelfdestructief gedrag, sabotage van succes en moeite om gezonde relaties aan te gaan.
  • “Ik ben altijd alleen”: Dit kan leiden tot sociale angst, verlatingsangst en moeite om verbinding te maken met anderen.

 

De kracht van bewustwording

Het eerste stap naar het loslaten van onbewuste programmering is er bewust van te worden. Door onze gedachten, emoties en gedragspatronen te observeren, kunnen we beginnen te herkennen waar deze vandaan komen.

Stress-en-Onbewuste-Programmering

Wat is jou enge hond?

Bewustwording van deze onbewuste programma's is de allereerste stap naar het verwijderen ervan. Ik help je graag op weg en begeleid je in dit proces. Neem telefonisch contact op en ontdek de mogelijkheden.

Vragen om je te helpen graven in je onderbewustzijn

1️⃣ Welk type persoon irriteert je en waarom?

2️⃣ Welke gebeurtenissen uit jouw verleden beïnvloeden jouw huidige gedrag?

3️⃣ Welke negatieve emotie lijkt jouw hele leven te domineren, en weet je waar deze vandaan komt?

4️⃣ Ben je een helper/pleaser en waarom?

5️⃣ Trek je je terug in stressvolle tijden? Waar ben je bang voor?

6️⃣ Kun je alleen zijn? Waarom wel of niet?

7️⃣ Heb je sociale angsten en wanneer begonnen die?

8️⃣ Kun je loslaten en weet je wat of wie je niet kunt loslaten?

Praktijkvoorbeelden Maartje en Frits

Maartje, 38 jaar oud, (naam en leeftijd zijn aangepast vanwege privacy redenen) 

Alleenstaande moeder van twee kinderenen leider van een fulltime team, houdt alle ballen in de lucht. Ze kocht onlangs een oud huis dat wordt verbouwd. Zoals vaak in de bouw, loopt de verbouwing vertraging op, wat haar stressniveau verhoogt en haar geduld op de proef stelt.

Dit resulteert in een korter lontje en vermoeidheid bij Maartje, wat begrijpelijk is. Haar stressniveau is enorm gestegen, vooral door het gebrek aan controle over de verbouwing. Hoewel ze haar dagelijks leven goed onder controle heeft, is het gebrek aan controle over haar huis de hoofdoorzaak van haar stress.

Door twee sessies waarin we teruggingen naar haar verleden, waarin controle voor haar een noodzaak was om te overleven (scheiding van ouders), hebben we de emoties en herinneringen van die tijd herprogrammeerd. Dit zorgde ervoor dat Maartje als volwassene niet langer vanuit die oude pijn reageerde. Hierdoor kon ze loslaten dat ze geen invloed had op de verbouwing, wat haar enorm opluchtte en haar stressklachten deed verdwijnen.

 

 

Ervaar jij soortgelijke klachten? Ik help je er graag van af. De eerst stap is een kennismaking, plan dit in en ik help je graag bij de vervolgstappen.

Frits, 58 jaar oud, (naam en leeftijd zijn aangepast vanwege privacy redenen)

Is eigenaar van zijn eigen bedrijf en heeft eerder vermoeidheidsklachten bij mij behandeld. Na het optimaliseren van zijn vitamineopname voelt hij zich weer energiek en in balans.

Acht maanden later zie ik hem opnieuw omdat hij na het herstellen van COVID-19 niet helemaal zijn oude zelf lijkt te zijn. Hoewel aanvankelijk gedacht werd aan long-COVID, blijkt dit niet het geval te zijn. Een maand voordat hij ziek werd door COVID-19, kreeg zijn vader een hersenbloeding. Hoewel er al afscheid was genomen, herstelt zijn vader bijna volledig, wat een onverwachte wending is. De klachten die Frits nu ervaart, worden veroorzaakt door onverwerkte stress en emoties met betrekking tot dit intense ziekteproces van zijn vader.

Na het verwerken van deze stressvolle herinneringen, merkt Frits al snel aanzienlijke verbeteringen en voelt hij zich weer meer zichzelf.

 

 

Ervaar jij soortgelijke klachten? Ik help je er graag van af. De eerst stap is een kennismaking, plan dit in en ik help je graag bij de vervolgstappen.

Het FEEM© Fit Programma

Snel verlost van Burn-out en Stress Klachten

Het resetten van jouw onbewuste programmering is een cruciaal onderdeel van het FEEM© Fit Programma

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *