Koeman-Kinesiologie-Logo
BURN-OUT HERSTEL & STRESS VERMINDEREN

De huid: onze waarschuwingslamp

De huid, ons grootste orgaan, is de scheiding tussen buiten en binnen. Het  beschermt ons tegen gevaren van buitenaf, zoals hitte en scherpe voorwerpen. Maar wist je dat de huid ook “troep” uitscheidt van binnenuit? 

Als er iets mis is, ervaar je pijn, jeuk of wellicht eczeem als waarschuwing. Eczeem is een chronische huidaandoening waarbij de huid ontstoken raakt. In dit blogartikel bespreken we 5 verrassende oorzaken van eczeem en hoe je ze wél kunt aanpakken.

Eczeem oorzaak 1 – Ondervoeding: onzichtbare vijand van een gezonde huid

Een tekort aan essentiële voedingsstoffen kan de oorzaak zijn van eczeem. Denk aan een tekort aan:

  • Omega 3 vetzuren (vis, schaal- en schelpdieren, noten, zaden)
  • Vitamine A (lever, tonijn, wortelen)
  • Vitamine D (zonlicht, vette vis, eieren)
  • Vitamine E (plantaardige oliën, pindakaas)

 

Deze voedingsstoffen zijn belangrijk voor een sterke en gezonde huid. Krijg je ze niet  voldoende binnen? Of neemt je lichaam ze niet op? Dan kan eczeem een signaal zijn. Aanvulling middels supplementen kan in dat geval een oplossing bieden.

Eczeem oorzaak 2 – Overgevoeligheden en intoleranties: de stille boosdoeners

Je huid kan reageren op stoffen waar je mee in aanraking komt of die je eet. Denk aan contact eczeem (irritatie door brillen, sieraden, zeep etc.) of voedselintoleranties (granen, gluten, zuivel). Vaak spelen darmklachten hierbij een rol. Vermijd deze stoffen voor een langere tijd en ontdek de resultaten.

Eczeem oorzaak 3 – Vervuiling: van buiten én binnen

We krijgen dagelijks gifstoffen binnen via metalen, alcohol, sigaretten, pesticiden, luchtvervuiling en medicatie.

Het lichaam moet dit afvoeren via de lever, lymfe, nieren en de huid. Lukt dat niet meer, dan kunnen klachten zoals eczeem ontstaan.

Overweeg een detox kuur of verminder de inname van boosdoeners.

Eczeem oorzaak 4 – Emotionele vervuiling: als boosheid en frustratie je huid irriteren

Naast fysieke vervuiling is er ook emotionele vervuiling. Emoties die je onderdrukt, kunnen zich op fysiek niveau uiten, zoals eczeem. Vooral boosheid, frustratie en irritatie spelen hierbij een rol. Kinderen met eczeemklachten zijn vaak ook sneller boos. Is dit het geval? Overweeg dan een kennismaking, ik kan je helpen.

Eczeem oorzaak 5 – Niet jezelf zijn: de dieperliggende oorzaak

Teveel invloeden van buitenaf kunnen ervoor zorgen dat je je eigen identiteit verliest. Dit kan leiden tot eczeem, vooral als je de eerste vier oorzaken al hebt aangepakt. Eczeem kan dan een signaal zijn dat je meer je eigen pad moet gaan volgen.

Wat kun je doen?

De beste aanpak hangt af van de oorzaak van jouw eczeem. In mijn praktijk help ik je graag om de oorzaak te achterhalen en een passend behandelplan op te stellen. Dit kan bestaan uit voedingssupplementen, detox, stressreductie, kinesiologie of andere therapieën.

Christina Claus
Christina Claus
Lees verder
Met eczeem klachten bij Martin aangeklopt. Erg snel heeft hij weten te achterhalen wat in onbalans zat. Dit in de loop van een aantal sessies opgepakt en de klachten verholpen. Ik ben enorm tevreden met de manier van aanpak tijdens de sessies. Ik wist niet wat ik kon verwachten van kinesiologie maar met behulp van Martin blij verrast. Bedankt!
L IJsendoorn
L IJsendoorn
Lees verder
Ik ben genezen van door de reguliere geneeskunst ongeneselijk verklaarde constitutioneel eczeem. Martin en zijn methode waren daarin essentiële stepping stones. Ook nu weer, vele jaren later verrast hij me met een nieuwe zelf ontwikkelde methode die me wederom enorm helpt met een andere hulpvraag. Hij heeft zich nog verder doorontwikkeld. Boven verwachting innovatieve hulpverlening! En het heeft me wederom enorm geholpen. Heel erg bedankt Martin!

Koeman Kinesiologie staat voor je klaar

Hallo, ik ben Martin Koeman. Ik help mensen om de echte redenen van hun gezondheidsproblemen te vinden. Ik weet dat problemen met je gezondheid, of ze nu nieuw zijn of al langer spelen, je slecht kunnen laten voelen in je lichaam, maar ook in je hoofd en je hart. Meestal hangen deze dingen allemaal met elkaar samen.

Samen met jou maak ik een duidelijk plan om je zo snel mogelijk beter te laten voelen. We gaan samen op zoek naar wat er aan de hand is en pakken dit meteen aan. Ook geef ik je advies over wat je thuis kunt doen qua eten, ontspannen en soms ook extra middeltjes, zodat je je steeds beter gaat voelen.

Dankzij mijn studie Sociologie en mijn werkervaring als therapeut en verzorger, kan ik mensen goed advies geven over hoe je stress kunt vermijden en je sterker, blijer en succesvoller kunt voelen. Ik luister met mijn hart en kijk naar het hele plaatje van jouw welzijn.

Ik bied één-op-één afspraken aan, maar ook groepssessies, waar we werken aan wat jij nodig hebt. Mijn doel is om jou te helpen je gezond te voelen en je te ondersteunen in je persoonlijke groei. Met mijn hulp kun je stress minder maken en je over het algemeen beter voelen. Laten we samen aan de slag gaan om jouw leven voller, blijer en succesvoller te maken.

Krachtige detox voor de huid

Simpele snelle detox kuur: Online video training