Koeman-Kinesiologie-Logo
BURN-OUT HERSTEL & STRESS VERMINDEREN

Angsten horen bij het leven. Zij waarschuwen ons voor gevaarlijke situaties. Sommige angsten zijn verklaarbaar, zoals angst voor een wesp omdat je als kind ooit gestoken bent. Er bestaan ook hevigere varianten zoals angst voor drukke ruimtes, een vliegreis en autorijden. Als deze angsten je leven gaan beheersen en je ernaar gaat leven dan spreken we van een angststoornis.

De gevolgen van je angst

Iedereen is wel eens angstig geweest voor iets. Het kan om iets kleins gaan, maar uiteindelijk leiden tot een grote angst waarbij je bepaalde situaties gaat vermijden. Zodra dit bij jou het geval is dan ben je er eigenlijk wel bijna zeker van dat het gaat om een angststoornis. Kun je dit aan de buitenkant zien? Ja. Voel je hier de gevolgen van? Ja. De angst(en) die je voelt kunnen zich niet alleen mentaal maar ook lichamelijk uiten. Hoe langer je er mee rondloopt hoe heftiger de lichamelijke klachten worden. Zo kun je vaker en langduriger last krijgen van hoofdpijn, nek- en schouderpijn, buikpijn, slaapproblemen, gebrek aan eetlust en concentratieproblemen. Ook kun je vaak last krijgen van een bang voorgevoel, bezorgdheid, prikkelbaarheid, nervositeit, spanning en onrust.

Blijf hier dus niet mee rondlopen! Alle angsten kunnen worden verholpen en dus ook de bijbehorende fysieke klachten. Kinesiologie leent zich uitstekend voor het opsporen van de oorzaak van een angst.

Hoe los je je psychische klachten en angsten op?

Met behulp van stress release-oefeningen wordt in een consult op een directe no nonsense manier begonnen aan herstel. Doel is de neerwaartse spiraal te doorbreken en de angst tot het verleden laten behoren. Misschien denk je wel het oplossen van je angst niet gaat werken en dat het geen zin heeft. Het is wel zo dat als je er heel graag vanaf wilt komen en daar tijd en moeite in wilt investeren het zeker gaat lukken. Je bent sterker dan je denkt en jij slaat je door die angst heen. Ik ga je daar bij helpen. Neem daarom nu de eerste stap en maak een afspraak!