Koeman-Kinesiologie-Logo
BURN-OUT HERSTEL & STRESS VERMINDEREN
Onbewuste Stress als Saboteur

Onbewuste Stress als Saboteur: Mijn Reis naar Rookvrij Leven

In maart 2020 maakte ik bewust de keuze om te stoppen met roken, een beslissing die onverwacht soepel verliep. Het begrip van de voordelen van stoppen en het anticiperen op mijn eigen onbewuste behoeften speelden een cruciale rol in mijn succes.

Stoppen met roken is niet alleen logisch vanwege de gezondheidsvoordelen, maar het bespaart ook geld en voorkomt de nadelige gevolgen van een rokersgeur. Via een collega ontdekte ik echter dat mijn onderbewuste weerstand bood tegen deze gezonde verandering.

Wat bleek? Voor mij schuilde er een groot voordeel in het blijven roken. De dagelijkse rookpauzes van vijf minuten, twaalf keer per dag, betekenden eigenlijk één uur pauze per dag en zeven uur vrijheid en ontspanning in de buitenlucht per week. Dit was een onbewuste behoefte die ik niet zomaar wilde opgeven.

"Toen ik me bewust werd van het voordeel van roken, kon ik anticiperen op mijn neiging om naar de sigaret te grijpen en werd stoppen veel eenvoudiger.

Nu vraag ik jou: welke gewoonten probeer je te doorbreken?

Of het nu gaat om meer bewegen, minder suiker consumeren, vaker je vrienden zien, of andere veranderingen. Wil je deze veranderingen gemakkelijker en effectiever maken? Ontdek dan welke onbewuste stressfactoren je mogelijk tegenhouden.

Het is cruciaal om te begrijpen dat onbewuste stress herstel kan vertragen of zelfs volledig kan tegenhouden. Onbewuste stress kan voortkomen uit het feit dat een slechte gewoonte als ontspanning dient of troost biedt. Het introduceren van nieuwe gewoonten kan onbegrip veroorzaken in je omgeving, en voor jezelf kiezen kan gevoelens van schuld oproepen.

Herken je deze signalen van onbewuste stress in je leven? Bij het doorbreken van gewoonten is het cruciaal om te onderzoeken wat jou mogelijk tegenhoudt.

Mocht je hierbij hulp nodig hebben, bel of app dan voor een afspraak op 06 47035721, of boek hier zelf online in.

Stop met worstelen tegen onbewuste stress en ontdek een nieuwe weg naar een gezonder, meer gebalanceerd leven.