Natuurlijk wil je als ouder het beste met je kind voor. Wellicht wilt u extra aandacht besteden aan (mogelijke) problemen tijdens het opgroeien van uw kind? Het spiertesten tijdens een kinder consult leent zich uitstekend voor het opsporen van onbalansen en blokkades en is daarom dé manier voor een positieve ontwikkeling van je kind. 

Wat gebeurt er tijdens de eerste afspraak?

Het eerste consult is een intake gesprek. Dit is een kennismakingsgesprek tussen kind, ouder(s) en kinesioloog. Tijdens dit gesprek wordt de zwangerschap, bevalling en groeifase tot aan nu besproken. Verder zal worden uitgetest of alle vitamines en mineralen die uw kind binnenkrijgt ook daadwerkelijk door het lichaam worden opgenomen. Vervolgens kan worden uitgetest of uw kind overgevoelig is voor bepaalde voedingsmiddelen, vaccinaties of andere stoffen uit de omgeving.

Tijdens zo’n intake kan dus worden vastgesteld hoeveel consulten er zullen volgen. In het geval dat alles in orde is, kan er preventief één keer per jaar een controle plaatsvinden.

Vervolgconsulten

Er zal per consult een klacht worden aangepakt die uit de intake naar voren is gekomen. Voorbeelden van klachten zijn: Bedplassen, huilbaby’s, woedeaanvallen, melkallergie, beperkte opname van vitamine c, etc.

Let op, dit is een aanvulling op het reguliere consultatiebureau bezoek, dus geen vervanging. Tijdens een consult wordt dus niet gewogen, gevaccineerd, etc.

Een voorbeeld van een positieve ontwikkeling van een kind

Een jongetje van drie jaar oud, Tim, is altijd vrolijk, groeit goed en is helemaal gezond. Echter, elke avond als hij naar bed moet wordt hij onhandelbaar en blijft hij huilen. Via het spiertesten kan worden uitgezocht waar dat huilen vandaan komt. Met andere woorden, wat zit er achter?

We komen uit op een ziekenhuisopname tijdens de 20e maand. Tijdens de opname wordt Tim in het bijzijn van zijn moeder voorbereid op een narcose. Echter bij het wakker worden is zijn moeder nog niet bij hem. Er zit dus een angst / paniek op het inslapen. Want wordt ik dan alleen wakker? Ik geef Tim’s moeder een Bach-remedie mee om deze emotie bij hem tot rust te brengen. Tim’s moeder heeft de vervolg afspraak afgezegd omdat hij al na drie dagen rustig in slaap viel.