BURN-OUT HERSTEL & STRESS VERMINDEREN

Miljoenen mensen wereldwijd zitten aan de protonpompremmers (PPI’s) om brandend maagzuur en reflexklachten in de hand te houden.

Vaak worden maagklachten veelal veroorzaakt door verkeerde of teveel brandstof. Verder kunnen stress en spanning ook zorgen voor het ontstaan van maagproblemen. Door de oorzaken te behandelen die van binnenuit komen zoals stress en spanning kunnen we  maagklachten verhelpen of in ieder geval verminderen.

Om maagklachten (van mild tot heftig) onder controle te houden worden veelal medicijnen voorgeschreven. Zo is het slikken van medicijnen een mogelijke oplossing om van iets af te komen. Aan de andere kant brengt het ook vervelende bijwerkingen met zich mee. Bovendien zijn er verschillende soorten maagklachten en is voor iedere klacht weer een andere oorzaak te vinden. Gelukkig is hier vaak wel een oplossing voor. Hieronder geef ik je tips wat je er zelf aan kunt doen en hoe ik jou er mee kan helpen!

Tips tegen maagklachten:

1. Twee eetlepels citroensap tien minuten voor de maaltijd innemen. Dit stimuleert de maagzuurproductie.

2. Gemberthee drinken (niet een zakje), verse gember laten koken en dit, verspreid over de dag, opdrinken.

3. Drink op de lege maag voor het ontbijt vers geperste bleekselderij sap. Zie hier de uitleg.

 

Hoe ik je kan helpen?

Tijdens een consult kunnen we maagproblemen vanuit verschillende invalshoeken bekijken, namelijk:

  • Met behulp van spiertesten uitzoeken wat de maag fysiek en / of emotioneel blokkeert.
  • Heb jij een probleem in je vitamine B en C opname (essentieel om stress te kunnen handelen!)? Dit is op te lossen. Zo gaan we hierbij proberen de opname hiervan te optimaliseren.
  • Ben je teveel voor anderen bezig? Zorg je daarnaast te weinig voor jezelf en schiet ontspanning erbij in? Dit is een veelvoorkomende karaktereigenschap, die uitwerking heeft op de maag en maag-meridiaan. Hier gaan we kijken naar de oorzaak en komen we erachter wat dit (negatieve) gedrag veroorzaakt.

Ontdek jou blokkade, geef je lichaam de juiste voeding (energie) en laat zoveel mogelijk spannning los!