Koeman-Kinesiologie-Logo
BURN-OUT HERSTEL & STRESS VERMINDEREN

Je leeft gezond, sport regelmatig, let op je voeding en je kan aardig met drukke momenten in je leven omgaan. Toch heb je soms dagen dat je je lusteloos en moe voelt en nergens zin in hebt.

De oorzaak van deze vermoeidheid en futloosheid kan een bepaalde emotie of overtuiging zijn die we toelaten in ons leven maar die eigenlijk niet goed voor ons is. We gaan leven naar deze vaak onbewuste gevoelens en raken daardoor als het ware onszelf kwijt. Het gevolg hiervan is dat een persoon niet krachtig genoeg is om voor de volle 100 procent zijn eigen ding te doen. De vermoeidheid en futloosheid zijn dan het gevolg van leven tegen je gevoel in.

 

Een voorbeeld van lusteloos en moe zijn

Ik schrijf hierover omdat ik dit deze week een aantal keren, weliswaar op verschillende vlakken, ben tegengekomen bij cliënten in mijn praktijk. Dit is een beknopt voorbeeld:

Anja (fictieve naam) is begin dertig met jonge kinderen en een parttime baan. Ze voelt zich lusteloos en moe en dat vindt ze best vreemd, omdat de week net begonnen is na een leuke vakantie. Ik heb verschillende mogelijke oorzaken uitgetest; vitamines, hormonen en ook overgevoeligheden. Alles blijkt in orde.

Zo blijkt de oorzaak dieper te liggen. Via spiertesten komen we erachter dat Anja last heeft van een oude overtuiging. De overtuiging heeft te maken met beslissingen nemen. Dat vindt ze moeilijk. Op haar werk gaat het haar goed af, daarentegen ervaart zij dit in haar privéleven als iets lastigers. Ze is continu angstig om het in de opvoeding en in haar relatie verkeerd te doen. Via spiertesten en een Espavo procedure leidt deze overtuiging terug tot haar jeugd. Ze heeft een dominante vader en een overbezorgde moeder die haar betuttelden. Om deze reden heeft Anja nooit geleerd om keuzes te maken en beter nog, om verkeerde keuzes te maken.

Nu “het leven” na de zomervakantie weer begonnen is, komt de angst om fouten te maken en verkeerde beslissingen te nemen weer naar boven in de vorm van die vermoeidheid. De angst werkt verlammend en houdt haar tegen. Dit maakt haar weer lusteloos en moe, ook al kan ze nog zo gezond leven.

Voor Anja is dit heel herkenbaar. De kwartjes vallen en dat is goed, want bewustwording van de oorsprong van je klacht zorgt voor verandering. Als ondersteuning krijgt zij van mij nog een remedie mee om de overtuiging uit haar jeugd te balanceren.

Langdurig en vaak moe? Zoek hulp!

Met bovenstaand voorbeeld wil ik aangeven dat een emotie heel diep kan liggen. Wie weet heb je wel last van een emotie van tien jaar geleden waar je onbewust nog mee zit. Iedereen voelt zich wel eens lusteloos en moe. Als dit te vaak voorkomt is het toch echt nodig dat je hier wat aan doet.

Loop jij nou ook rond met klachten, die je eigenlijk niet kan verklaren? Wil jij laten uitzoeken wat je kan doen om je fit, energiek en gezond te voelen? Het kan met kinesiologie en Espavo. Bekijk hier het aanbod in verschillende behandelmethoden.