Met kinesiologie kun je de oorzaak van je klacht achterhalen. Besef dat je geen willoos slachtoffer bent van je klachten, maar dat je er zelf invloed op kunt uitoefenen. 

Waar komt de klacht vandaan?

Zoek de oorzaak of oorsprong. Wanneer is de klacht begonnen? Is er toen iets gebeurt in je leven dat van invloed was? Een verandering of gebeurtenis die spanning opleverde? Is dat wel helemaal verwerkt?
Kinesiologie helpt in het zoeken naar de diepere oorzaak en het verwerkingsproces met o.a. gerichte stress release methodes. Klachten lossen namelijk alleen op als ook de onderliggende oorzaken worden aangepakt.

Inzien dat je wilt veranderen, kan veranderen en moet veranderen zal een proces in gang zetten. De knop moet om! Deze gedachte is in eerste instantie alleen maar een idee. De verandering zelf is voor iedereen anders en ook afhankelijk van de op te lossen klacht.

 

oorzaak van klachten vinden

Enkele voorbeelden:

Ga anders eten. Welke voeding past bij jou? Moe of futloos na een maaltijd, dan eet je iets waar je lichaam niks aan heeft. Juiste voeding geeft altijd energie. Kinesiologie helpt dit uit te zoeken! Iedere persoon is hierin uniek.

Ontspan meer. Beweeg je? Pak er eens een boek bij. Mediteer je om tot rust te komen? Het zijn allemaal stappen in de goede richting maar wat is nou eigenlijk de hoofdoorzaak van je spanning? Probeer die te vinden en op te lossen. Ook hier is Kinesiologie uitermate geschikt voor.

Waarom slaap je slecht? Eet je te laat of verkeerd, is je kamer wel donker genoeg, slaap je op een mobiele telefoon, zit je hoofd nog vol televisie gedachten die net is uitgezet? Zit onbewust die “niet leuke klus voor morgen” al in je hoofd? Heeft het te maken met hormonen of een tekort aan vitamines?
In de kinesiologie kan worden uitgetest of je genoeg melatonine (slaaphormoon) aanmaakt. Ook kan worden uitgetest of je lichaam wel voldoende vitamine B opneemt (wat een belangrijke rol speelt bij het slapen).