Koeman-Kinesiologie-Logo
BURN-OUT HERSTEL & STRESS VERMINDEREN

1. Kinesiologie, Corona en Long Covid.

Corona is nu bijna 3 jaar onder ons en voorlopig nog niet weg. De overheid brengt ons veel informatie en stelt richtlijnen op die ons vertellen hoe ons te gedragen. De richtlijnen bestaan uit een aanpak van buitenaf. Het virus zal moeten worden tegengehouden door middel van:

  • Afstand houden
  • Mondkapjes
  • Vaccineren

Corona bestrijden kan echter ook van binnenuit. Daar hoor je in de media minder tot niets over. Dus dit zul je dan ook zelf moeten doen. Ik kan je daarbij helpen.

Hoe pak je dit nu aan?

Mijn methode is het virus in twee stappen aan te pakken.

STAP 1: Ten eerste help ik je met het ontstoren van het coronavirus.

STAP 2: Ten tweede is het essentieel om je immuunsysteem te versterken.

Over STAP 1: Het ontstoren van het coronavirus, hoe werkt dat?

Ik baseer deze stap op mijn zelf ontwikkelde FEEM methode. Het is mijn overtuiging dat ieder persoon bestaat uit vier systemen die samenwerken;

· een fysiek systeem;

· emotioneel systeem;

· energetisch systeem;

· mentaal systeem

Het virus ontleed met de FEEM methode

  1. Op fysiek niveau (lichamelijk) maakt het virus je ziek of niet. Je kan als drager van het virus ziek worden, of totaal geen verschijnselen hebben.
  2. Op emotioneel vlak zit er aan de hele coronacrisis (en dus ook aan het virus) angst, frustratie, en o.a.. boosheid gekoppeld.

Bekijk de video voor een mooie uitleg over de invloed van emoties op virussen door Pierre Capel, Emeritus Hoogleraar Experimentele Immunologie: Hoe beïnvloeden emoties onze immuniteit in tijden van corona?

3. Op mentaal niveau (ons denken) zien we beelden (het nieuws) en denken we na over het virus, de risico’s, de maatregelen. Daarover nadenken kan piekeren of malen worden. We discussiëren, we worden voorzichtiger, of gaan ons verzetten. Deze mentale processen hebben impact. 

Hieronder een informatieve video van klinisch psycholoog Professor Jordan Petersson over de invloed van mentale ballast op ons welzijn.

4. En dit alles heeft invloed op het vierde niveau, onze energie. Zit je lekker in je vel? Of voelt het zwaar, beperkt? Wat zegt je onderbuikgevoel?  Komt dit overeen met wat je leest en wat anderen zeggen?

Deze informatie gebruik ik. Oké, maar hoe werkt dit nu?

In mijn praktijk werk ik met testampullen met daarin verschillende stoffen. In dit geval gebruik ik een ampul met daarin de resonantie van het coronavirus.

In een 1 op 1 sessie zijn gesprek en spiertest leidend. De spiertest “meet” of jij sterk dan wel zwak reageert op de testampul.

Een sterke test is prima, test je echter zwak, dan geeft dat aan dat je op 1 of meerdere van de hierboven genoemde vier niveaus (fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch) stress ervaart op het virus.

Door deze stress te ontstoren, maak je jezelf op de vier genoemde niveaus weerbaarder. 

Dit kan preventief maar ook nadat je corona hebt gehad. Tegenwoordig werk ik op deze wijze veel bij long covid klachten.

Wat is het resultaat van ontstoren?

Je wordt:

  1. Weerbaarder tegen het virus.
  2. Sneller de oude na Corona.
  3. Sterker ondersteund bij long Covid.

Bovendien krijg je inzicht in jezelf en dat is Extra:

  1. Je wapent je jezelf en krijgt inzicht in wat jou persoonlijk (negatief) beïnvloedt door de Corona crisis (virus)!
  2. Je maakt je onbewuste bewust!  Dit geeft je waardevolle informatie over jezelf.

Over STAP 2: Het versterken van je immuunsysteem, hoe doe je dat?

Je immuunsysteem versterker, dat kan je zelf doen EN ik kan je er bij helpen.

“DIT KAN JE ZELF DOEN!”

Je kunt nu al aan de slag om je immuunsysteem te verbeteren: Omega3, Zink, Vitamine D3 en Vitamine C zijn belangrijk in relatie tot Covid-19!

Er zijn meerdere onderzoeken, die een verband aantonen tussen Covid-19 klachten en een tekort aan zink, omega3, vitamine c en d. Mensen besmet met het Coronavirus zouden langer en meer Corona gerelateerde klachten ervaren, bij tekorten aan bovengenoemde vitamines en mineralen. Ee een kwalitatief goed supplement zou een oplossing kunnen zijn.

Supplementen niet je ding? Haal de benodigde stoffen uit onderstaande voedingsmiddelen.

Omega3: Vis, ei, roomboter, olijfolie, noten / zaden en algen (poeder door je smoothie).

Vitamine C: Alle groente en fruit. (paprika, broccoli, aardbeien en kiwi zijn vitamine c-toppers)

Vitamine D: Zon, vette vis, ei en zuivel.

Zink: Peulvruchten, rood vlees, schelpdieren, zuivel en volle granen.

“Wil je meer doen om je gezondheid te verbeteren? Lees dan eens mijn 11 tips voor een fitter leven.

Wil je dat ik je help? Zo doe ik dat!

In mijn praktijk werk ik met testampullen met daarin verschillende stoffen. In het geval van het immuunsysteem gebruik ik ampullen met daarin stoffen die een immuunsysteem versterken (vitamines, mineralen) of verzwakken (hormonen, virussen, gifstoffen, verkeerde voeding).

In een 1 op 1 sessie zijn gesprek en spiertest leidend. De spiertest “meet” of jij sterk dan wel zwak reageert op de testampul.

Een sterke test is prima, test je echter zwak, dan geeft dat aan dat je op 1 of meerdere van de hierboven genoemde vier niveaus (fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch) stress ervaart op de testampul (bijv. een vitamine, hormoon of suiker).

Door deze stress te ontstoren, maak je jezelf op de vier genoemde niveaus weerbaarder. Je immuunsysteem verbetert!

Dit kan preventief maar ook nadat je corona hebt gehad. Tegenwoordig werk ik op deze wijze veel bij long covid klachten.

Anti Virus Detox

Leer hoe je met een simpele detox je lijf opschoont van virussen, bacterieen en schimmels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *