Koeman-Kinesiologie-Logo
BURN-OUT HERSTEL & STRESS VERMINDEREN

Begin deze maand had ik voor mijn acne mijn tweede kinesiologie consult. Lees hier alles over kinesiologie en over mijn eerste consult. Wat is er precies uit het tweede consult gekomen en wat zijn mogelijke oorzaken van mijn acne? Want het gaat niet zomaar over een huidprobleem. Het ligt dieper. Helpt kinesiologie het verminderen van acne?

Het tweede consult.

Het tweede consult begint met het kijken naar de uitslag van het eerste consult. Lees hier de uitslag van het eerste consult. De kinesioloog en ik weten inmiddels dat ik zo gezond mogelijk leef. Ik eet vooral veel onbewerkte en plantaardige producten. Verder drink ik nooit frisdrank, beperk ik alcohol tot 1 glas per week en maak ik veel zelf. Daarnaast sport ik regelmatig. Zo’n 4 a 5 keer in de week. Volgens de kinesioloog, maar ook volgens de dermatoloog, kan het dus niet liggen aan mijn levensstijl. Wel heeft de kinesioloog door middel van de Espavo methode ontdekt dat de oorzaak van mijn acne dieper ligt. Zowel op emotioneel als psychisch vlak. Lees hier meer over Espavo remedies behandelingen.

 

Mijn acne is aan het veranderen.

In vergelijking met het eerste consult is mijn acne in mijn gezicht iets minder geworden. Vooral aan de linkerkant van mijn gezicht is het zo goed als weg. Aan de andere kant is het juist weer op mijn borst en rug toegenomen. Dit had ik al een hele tijd niet meer. De kinesioloog noteert op het white-board dat ik last heb van acne op mijn rechterwang, bovenrug en borst. Hij beweert dat als je acne op je rechterwang hebt, dat het een emotionele oorzaak kan hebben. Klachten in het gezicht hebben vaak te maken met jezelf laten zien; bijvoorbeeld bang om voor een grote groep mensen te staan en te spreken. Dit klopt enigszins. Maar dan nu de vraag: waarom is mijn acne in de afgelopen weken toegenomen? Is er iets in deze periode gebeurd wat het erger heeft gemaakt?

 

Wat is mijn ervaringsles?

Verder wordt er gekeken naar de ervaringslessen op dit moment in mijn leven. De kinesioloog noemt tien ervaringslessen op, waaronder harmonie, loslaten, waarheid en creatie. Vervolgens checkt hij op welke van deze ervaringslessen mijn lichaam sterk of zwak reageert. Hij controleert dit door middel van spiertesten. Lees hier meer over spiertesten. Datgene waar mijn lichaam sterk op reageert is op dat moment mijn ervaringsles. Een sterke reactie betekent eigenlijk een ja-antwoord op de vraag. Een zwakke reactie betekent een nee-antwoord op de vraag. Dus, bij het opnoemen van een ervaringsles, zoals creatie en mijn lichaam daar vervolgens sterk op reageert betekent het dat mijn lichaam daar op dit moment mee te maken heeft. Creatie blijkt dus mijn ervaringsles te zijn, want mijn lichaam reageert er sterk op.

 

Wat is het verband tussen de ervaringsles “Creatie” en mijn acne?

Mensen die creatie in hun leven ervaren hebben een grote creativiteit in zich. Hier kan ik mij best goed in vinden. Aan de andere kant is het vaak ook iets wat met moeite of moeilijk tot ontwikkeling kan komen. Mensen met een grote creativiteit herkennen vaak hun eigen vermogen van creatie niet. Natuurlijk twijfel ik of ik soms iets kan of dat het mij wel zal lukken, maar ik geloof dat iedereen soms aan zichzelf twijfelt. Of hij of zij wel goed genoeg is. Het is wel opvallend dat mijn onzekerheid de laatste paar weken is toegenomen, precies in de periode dat mijn acne is toegenomen. Dit komt waarschijnlijk doordat ik bijna full-time stage ga lopen en dat best spannend vind. Dit is dus wel iets waar ik de laatste tijd veel aan denk, maar ook weer niet zoveel dat ik er constant over pieker.

Het blijkt in meer gevallen dat creatie een rol speelt bij de oorzaak van mijn acne. Mijn acne begon namelijk in de eerste klas van het hbo. Ook de overgang van het mbo naar het hbo, van de e naar de andere school, kan zich uiten in een onzeker gevoel en twijfels over mezelf. Dit uit zich in mentale en fysieke stress en spanning. Mijn acne ontstaat dus op basis van dit soort spanning en onzekerheid ondanks dat ik gezond leef.

Groeipijn? Dat is toch iets voor pubers?

Aan het einde van de consult wordt de Espavo remedie groeipijn aangeraden om beter te worden in het creëren en mijn onzekerheid daardoor los proberen te krijgen. Hierdoor wordt mijn stress verlaagd. Fysieke groeipijn hebben we allemaal eens gehad, in onze puberteit bijvoorbeeld. Je gewrichten doen dan pijn. Maar groeipijn staat ook voor iets mentaals. Groeipijn kun je nodig hebben om stappen te zetten in de goede richting. Je kunt dan beter nadenken over wat je echt wilt.

Verder geeft de kinesioloog aan dat ik te maken heb met een snelle groei. Ik bevind mij eigenlijk in een flow. Ik heb heel snel een kamer gevonden in Amsterdam, mijn stage lijkt wel aangewaaid te zijn…. Maar toch weet ik niet echt wat ik ga doen. Zo zou ik mij meer moeten laten leiden door de flow waar ik mij nu in bevind en er niet teveel over nadenken en twijfelen. De groeipijn ontstaat enerzijds omdat ik nu een nieuwe ontwikkeling doormaak en dat kan onzekerheid opwekken. Juist omdat alles zo snel gaat, vraag ik mijzelf af hoe ik dit allemaal moet aanpakken. Anderzijds, heb ik groeipijn nodig voor meer duidelijkheid. Bijvoorbeeld: Ik wil iets creëren, maar wat dan?

 

Hoe nu verder?

Al met al, blijkt dat ik mij al een paar weken in een onzekere periode bevind. Op de een of andere manier reageert mijn lichaam op het feit dat ik iets neerzet, of iets wil creëren maar niet weet hoe en dat ik dat heel spannend vind. Daarnaast is het zo dat ik het soms nog steeds lastig vind om de ware ik te laten zien. Hierdoor ontstaat mijn acne bijvoorbeeld in mijn gezicht en dan voornamelijk op de rechterwang wat verbonden staat met emoties. Aan het einde van het consult is mij geadviseerd om een keer per dag, in de ochtend, een druppel Espavo groeipijn op mijn tong te gebruiken. Dit doe ik voor 37 dagen. Ik ben erg benieuwd of bovengenoemde oorzaken van mijn acne ook echt kloppen en of deze remedie mijn acne zal verminderen of zelfs doen verdwijnen.

Ben jij ook benieuwd naar de werking van kinesiologie of ben je geïnteresseerd in een intake? Kijk dan op Koeman Kinesiologie voor meer informatie.

 

xo Laura

Facebook
Twitter
Pinterest
Reddit
WhatsApp
Email