Hooikoorts hebben is geen pretje. Het komt niet alleen in de lente voor, maar zelfs al in januari kunnen mensen er hooikoortsklachten van krijgen. Uiteraard kun je deze kachten behandelen en dat hoeft niet altijd alleen maar met medicijnen te zijn!

Hooikoorts-artikel

Wat is hooikoorts? 

Hooikoorts is een allergie. Hooikoortsklachten ontstaan doordat je gevoelig bent voor het stuifmeel van gras, bloemen, planten en bomen. Hooikoorts patiënten kunnen er vooral last van krijgen als het droog weer is want dan worden de stuifmeelkorrels heel makkelijk verspreid. Deze stuifmeelkorrels zijn de welbekende grijze pluisjes die je rond ziet vliegen. Zo worden deze stuifmeelkorrels ook wel pollen genoemd. Dit is ontzettend vervelend voor mensen die hier klachten van krijgen. Bovendien hindert het je ook in je werkprestaties, tijdens het rijden of even gezellig op een terrasje zitten.

De laatste jaren duurt de hooikoortsperiode langer dan voorgaande jaren. Dit komt vooral door de verandering in klimaat. Het wordt steeds warmer en de lente begint eerder dan normaal. Hierdoor komen er ook weer eerder pollen in de lucht en dat is geen goed nieuws voor hooikoortspatiënten. Ieder jaar weer krijgen vele mensen hooitkoortsklachten. Zo maken de oplopende temperaturen het er niet beter op voor hen. Hoe eerder het warm wordt hoe sneller het gras gaat bloeien wat dus voor een explosie aan hooikoortsklachten zorgt. Vooral als er geen regen wordt verwacht, blijven de pollen zeker tot na het weekend in de lucht zweven.

Het behandelen van hooikoortsklachten

Uiteraard kun je hiervoor naar de huisarts en krijg je waarschijnlijk medicijnen toegeschreven. Toch zijn er ook andere technieken om van je hooikoorts af te komen of andere soorten allergieën. Zo kun je bijvoorbeeld met de Espavo allergietechnieken de oorzaken achter de overgevoeligheden zoals hooikoorts (en andere allergieën) onderzoeken om deze blijvend op te kunnen lossen. Er wordt gekeken naar het ontstaan van de klacht, deze wordt volledig gebalanceerd waardoor allergieën blijvend opgelost zijn en niet meer terugkomen.

Vind hier meer informatie over de Espavo remedies.