Door: Martin Koeman

Mensen die wel eens bij mij onder behandeling zijn geweest, weten dat ik veelvuldig gebruik maak van de technieken van Espavo. Toen vorig jaar de kans zich voordeed om officieel af te studeren als Espavo therapeut heb ik gelijk gehapt. Ik kan nu ook met trots zeggen dat ik behoor tot de eerste groep afgestudeerde kinesioloog Espavo-practitioners van Nederland.

Als Kinesiologie, met het spiertesten de basis is, dan is Espavo de methode die de behandeling naar “de next level” brengt. Of juist naar binnen, want met de technieken van Espavo gaan we tijdens een behandeling razendsnel naar de kern van het probleem.

Het motto van Espavo is: Het (weer) in je eigen kracht gaan staan. Zo is het doel van elke behandeling om elk persoon met zijn of haar kracht in verbinding te brengen. Dit doen we door de mens van nu bewust te laten worden waar onbalansen, stress en onverwerkte emoties vandaan komen. Vervolgens worden deze oorzaken opgelost met de remedies van Espavo.

Hieronder staan vaakvoorkomende voorbeelden wat je met Espavo remedies kunt behandelen:

  • Espavo allergieën;
  • Espavo vitamine / mineralen;
  • Procedures voor hooggevoeligheid;
  • Procedures voor het aarden / afschermen;
  • Espavo gewichtsbalans;
  • Procedure voor eczeem;
  • Procedure belastende overtuigingen en verbindingen

De bovengenoemde voorbeelden zijn slechts enkele van de meer dan 50 verschillende procedures en technieken. Als ondersteuning tijdens een consult kan ik gebruik maken van de ruim 80 verschillende Espavo testbuisjes en meer dan 50 verschillende Espavo remedies.

 

espavo

Wat gebeurt er als je Espavo Remedies gebruikt?

De Espavo Remedies zijn speciaal ontwikkeld voor de mens op weg in zijn of haar ontwikkeling. Velen van ons verkeren op dit moment in de overgangsfase naar een andere periode in hun leven. De overgangsfase zorgt voor veel ‘overgangsproblemen’ en ‘aanpassingsproblemen’. Velen onder ons voelen zich daardoor onrustig, moe, gehaast en in de war. Dit kan komen doordat er veel onverwerkte problemen en klachten meegedragen worden uit eerdere ervaringen. Het is van groot belang dat deze vastzittende onbalansen opgeruimd worden, zodat men met zo min mogelijk ballast de nieuwe tijd binnen kan gaan.

Geschikt voor kinderen

Ook ondersteunt de methode de kinderen van deze tijd (maar ook volwassenen) in hun ontwikkeling. De meeste kinderen van nu hebben deze overgangsfase al gehad en hebben juist moeite zich aan te passen in de wereld zoals die nu is. Ze leven eigenlijk in tijd vooruit. De Espavo Remedies helpen deze kinderen te leven zonder hun bijzondere kwaliteiten te verliezen. De Espavo Remedies helpen ons allemaal om emoties, onverwerkte ervaringen, angsten en andere onbalansen te helen en te verwerken. Hierdoor voelen we ons stabieler en kunnen we groeien en ontwikkelen in deze nieuwe tijd.

Enkele voorbeelden van remedies:

Wildemanskruid: voor degene die overschaduwd worden en niet tot bloei kunnen komen.

Meidoorn: voor zaken die je zo aan het hart gaan, dat je ze niet los kan laten.

Anjer: wanneer je moeite hebt met aanpassen in het leven.

Stokroos: helpt bij angst voor verlies.

Tamus: biedt bescherming tegen negatieve invloeden van buitenaf.

Dna: om erfelijke eigenschappen te balanceren.

Groen/rood: helpt om plannen naar buiten te durven brengen

 

Samengevat zorgt het werken met de Espavo methode ervoor dat je weer in je eigen kracht kunt gaan staan. Verder ondersteund Espavo het zelfgenezend vermogen van je lichaam. Klachten zoals vermoeidheid, allergieën, huidproblemen, burnout, hoogevoeligheid, maag/darm problemen worden bij de basis aangepakt. Tot slot stimuleert het persoonlijke ontwikkeling. Lees hier meer over de Espavo remedies..