Koeman-Kinesiologie-Logo
BURN-OUT HERSTEL & STRESS VERMINDEREN

Afgelopen weken heb ik speciale stressreductie trainingen gegeven voor mensen met Multiple Sclerose (MS). Deze week vond de laatste training plaats en met succes! Zie hieronder een sfeerimpressie tijdens de stressreductie training.

Wat is MS?

In Nederland heeft 1 op de 1000 mensen MS. Bij deze chronische aandoening ontstaan vanuit hersenen en zenuwstelsel o.a. klachten als krachtverlies, vermoeidheid, evenwichtsstoornissen en zelfs verlammingsverschijnselen.

Helaas is de huidige medicatie voorlopig alleen nog in staat op het terugdringen van de achteruitgang.
Uit verschillende onderzoeken blijkt echter wel, dat een gezonde levensstijl en het vermijden en reduceren van stress een positieve invloed kan hebben op het verloop van de ziekte en het algehele gevoel van welbevinden. Stress is voor niemand goed, maar heb je MS dan is het dus helemaal van belang om zoveel mogelijk stress te vermijden. Stressreductie zorgt dus voor minder klachten.                     

          

                ”Minder stress zorgt dus voor minder klachten”         

Positieve resultaten trainingen

In het MS Trainingscentrum van het Nationale MS fonds zijn we met een groep, drie vrijdagen lang bij elkaar gekomen om aan de slag te gaan. Zo hebben de deelnemers de afgelopen weken geleerd om inzicht te krijgen in waar hun stress vandaan komt, trucs geleerd om te ontspannen, meer kunnen doen in minder tijd, energie efficiënt te verdelen, inzicht in gedrag en beter omgaan met spanning.

Reacties na training:
“Deze training heeft mijn leven omgekeerd. Ik heb nu meer rust en duidelijkheid in mijn leven en dat van mijn gezin”

 “Ik heb nieuwe inzichten gekregen en kan nu tools inzetten om mijn dagelijks leven beter in te richten”

 “Ben eindelijk rust in gaan plannen, dat is echt belangrijk”

Wil je meer informatie over dit onderwerp of heb je andere vragen? Klik hier om contact met mij op te nemen. Mijn praktijk is altijd geopend op afspraak.