Een kinesioloog. Veel mensen hebben er vaak nooit van gehoord. Toch besloot ik op een dag dat ik dit vak wilde gaan bestuderen. Hieronder vertel ik je waarom ik dit vak ben ingerold, want dat was niet zomaar.

In de lente van 2006 vertrok ik met mijn vrouw, toen nog vriendin, naar Australië om een half jaar te studeren aan de University of Western Sydney. Dit deed ik voor het avontuur, voor mijn eigen ontwikkeling en stiekem ook, om eventueel in Australië te blijven.

Ons verhaal 

Het liep echter anders. Na 4 maanden belandde mijn vrouw in het ziekenhuis en waren we genoodzaakt om terug te keren naar Nederland. Mijn vrouw heeft MS en kon op dat moment niet lopen, niet zitten, slecht zien en moeilijk praten. Tip van haar dietist: leer voeding uit testen via “spiertesten” om voor jezelf te achterhalen welke voeding belastend is voor je systeem en welke voeding je energie geeft.

Ik ging als begeleider mee naar een introductie cursus spiertesten. Mijn vrouw zei in de auto terug: “Best saai, hé.” en ik dacht wauw, dit is super! Ik ben direct de opleiding gestart.

Terug in Nederland was ons leven dus ineens totaal anders. Ik had de mantelzorg voor mijn vrouw, en studeerde sociologie en kinesiologie. Dit laatste was voor mij mijn redmiddel. De technieken die ik leerde om mijn immuunsysteem te optimaliseren en stress af te voeren, zorgden ervoor dat ik op de been bleef. Ik paste het namelijk op mezelf toe!

Een nieuwe fase

In de loop van deze studie ben ik mijn eigen praktijk gestart en was mijn vrouw mijn vaste “proefpersoon” voor alles dat ik leerde. Er is hierdoor een wereld voor mij open gegaan. In plaats van mezelf afhankelijk op te stellen, ben ik mij er duidelijk bewust van geworden dat we allemaal een positieve invloed hebben op onze eigen toekomst, gezondheid en levenspad! Na een aantal moeilijke jaren zat mijn leven weer in de lift; verhuisd naar een fijne plek, een eigen praktijk, vader geworden…

 

Echter toen mijn vrouw voor de tweede keer zwanger was, kregen we te horen dat onze tweeling een aangeboren hartafwijking heeft. Dit waren een aantal zware, fysieke en emotionele jaren. Ik heb de praktijk gesloten om mij volledig te kunnen richten op mijn gezin, dat te lijden had onder ziekenhuisverblijf, operaties en extra zorg voor de kids. Ook in deze periode heb ik veel steun gehad aan hetgene wat ik geleerd heb. Stress afvoeren, angsten onder ogen zien en verwerken en oude patronen doorbreken. Ik ben er sterker uitgekomen en ik vind het bijzonder dat ik door al deze moeilijke omstandigheden mijn passie heb gevonden: mensen begeleiden en inspireren bij het in gang zetten van positieve veranderingen en het vinden van een levensstijl die het beste bij hen past.

Hoe gaat het nu?

Op dit moment is alles genormaliseerd alhoewel de stress m.b.t. gezondheid in mijn gezin nog steeds onder de oppervlakte aanwezig is. De focus voor mezelf ligt op dit moment op nieuwe manieren vinden om mezelf (en anderen) te versterken. Mijn doel als kinesioloog is voeding en levensstijl zo op elkaar af te stemmen dat je met zo min mogelijk stress alle ballen in de lucht kunt houden.

Ik begeleid mensen nu niet alleen in 1 op 1 consulten maar geef sinds een jaar ook trainingen via Limitless Life, zoals “stress-reductie” en “werk-prive balans” zie hier de website. Met mijn vrouw (uit de rolstoel en zo goed als klachtenvrij) en mijn kinderen gaat het inmiddels goed. Ik ben benieuwd wat de toekomst zal brengen.