Koeman-Kinesiologie-Logo
BURN-OUT HERSTEL & STRESS VERMINDEREN

"Ontdek hoe kinesiologie kan helpen bij het omgaan met hooggevoeligheid"

Wat is hooggevoeligheid en wat is kinesiologie?

Kinesiologie

Kinesiologie is een alternatieve geneeswijze die zich richt op het herstellen van de balans in het lichaam en het opsporen van blokkades in het energiesysteem. Het maakt gebruik van spiertesten als diagnostisch hulpmiddel om onbalans en blokkades op te sporen.

Deze onbalans en blokkades kunnen ontstaan ​​door fysieke, mentale, emotionele of chemische stress. Kinesiologie combineert elementen uit de acupunctuur, chiropractie, voeding, psychologie en andere therapeutische technieken om de balans te herstellen en het natuurlijke genezingsproces van het lichaam te activeren.

Door het toepassen van specifieke kinesiologische technieken en het werken met de spiertesten kan een kinesioloog de oorzaak van de onbalans of blokkade achterhalen en deze vervolgens behandelen met verschillende therapieën. Deze therapieën variëren van het masseren van specifieke acupunctuurpunten tot het toedienen van voedingssupplementen of het geven van mentale of emotionele ondersteuning.

Hooggevoeligheid

Hoogsensitiviteit, ook wel bekend als hooggevoeligheid, verwijst naar een persoonlijkheidskenmerk waarbij iemand gevoeliger is voor prikkels en indrukken uit de omgeving. Hoogsensitieve mensen nemen subtielere details waar, verwerken informatie diepgaander en ervaren emoties intenser dan mensen die niet hoogsensitief zijn.

Hoogsensitiviteit is geen stoornis, maar eerder een aangeboren eigenschap die voorkomt bij ongeveer 15-20% van de bevolking. Het is belangrijk op te merken dat hoogsensitiviteit op een continuüm ligt, wat betekent dat mensen verschillende gradaties van sensitiviteit kunnen hebben. Sommigen zijn extreem gevoelig, terwijl anderen minder uitgesproken kenmerken hebben.

Er zijn verschillende kwaliteiten verbonden aan hoogsensitiviteit

 • Het doorzien van sociale processen
 • Oog voor detail
 • Creativiteit,
 • Intuïtie
 • Empathie
 • Een sterk gevoel van verbinding
 • Zorgzaamheid.

“Om vanuit deze kwaliteiten te leven, is het belangrijk om je bewust te zijn van hoogsensitiviteit en hoe je hiermee kunt omgaan.”

Als je overprikkeld raakt, kunnen er verschillende klachten ontstaan.

 • Hoofdpijn
 • Spierpijn
 • Buikpijn
 • Allergieën
 • Vermoeidheid
 • Onrustigheid
 • Irritatie
 • Somberheid
 • Jezelf afzonderen.

Om deze overprikkelingen te verminderen en onder controle te houden, kun je gebruik maken van kinesiologie, een holistische benadering. Hierbij word je geholpen om de overprikkelingen te verminderen en te leren hoe je je HSP-kwaliteiten kunt benutten. Zo kun je leven zoals het bij jou past en gebruik maken van je HSP-kwaliteiten. Het is belangrijk om te onderzoeken wat voor jou persoonlijk werkt en hoe je je stress kunt elimineren om je gewoon lekker ontspannen te voelen en niet altijd op scherp te staan.

In de kinesiologie kijken we bij hooggevoeligheid naar:

 • Vitamine tekorten
 • Voedsel overgevoeligheden
 • Negatief gedrag aanpakken zoals: Wel je rust pakken, grenzen aangeven, perfectionisme.
 • Maar ook: jezelf energetisch beschermen

Ik kan als kinesioloog op verschillende manieren een hoogsensitief persoon (HSP) helpen en ondersteunen. Kinesiologie is een complementaire therapie die gebruikmaakt van spiertesten om informatie te verkrijgen over het functioneren van het lichaam en de geest. Het kan worden gebruikt om de energetische balans te herstellen, stress te verminderen en het welzijn te bevorderen. Hier zijn enkele manieren waarop ik je kan bijstaan:

 1. Stressvermindering: Hoogsensitieve mensen zijn vaak gevoelig voor stress en kunnen gemakkelijk overprikkeld raken. Ik kan technieken en oefeningen aanbieden die gericht zijn op het verminderen van stress en het herstellen van de balans in het lichaam. Dit kan helpen om de overweldigende gevoelens te verminderen en het zenuwstelsel te kalmeren.

 2. Emotionele ondersteuning: HSP’s ervaren emoties vaak intenser dan anderen. Ik kan helpen bij het identificeren en loslaten van vastgehouden emotionele spanningen die de HSP kunnen belemmeren. Door middel van kinesiologische technieken kan ik je begeleiden bij het omgaan met overweldigende emoties en het bevorderen van emotioneel evenwicht.

 3. Energetische balans: Kinesiologie werkt met het idee dat energie door het lichaam stroomt en dat blokkades in deze energiestroom problemen kunnen veroorzaken. Ik kan helpen bij het opsporen van energieblokkades en het herstellen van de energetische balans door middel van verschillende technieken, zoals het corrigeren van meridianen of chakra’s. Dit kan jou helpen om je meer gegrond en in balans te voelen.

 4. Zelfbewustzijn en zelfzorg: Ik kan je helpen om meer zelfbewustzijn te ontwikkelen en te leren luisteren naar de signalen van hun lichaam en geest. Door middel van spiertesten en gesprekken, leer je je  eigen behoeften begrijpen en ontwikkel je zelfzorgstrategieën die helpen om beter om te gaan met overprikkeling en je energie te behouden.

Het is belangrijk op te merken dat de ervaring en benadering van kinesiologie kunnen variëren afhankelijk van de individuele kinesioloog en hun specifieke technieken en methoden. Het is raadzaam om een kinesioloog te vinden die ervaring heeft met het werken met hoogsensitieve mensen en met wie je een goede klik hebt, zodat je de ondersteuning krijgt die het beste bij jou past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *