Koeman-Kinesiologie-Logo
BURN-OUT HERSTEL & STRESS VERMINDEREN

Wat is een blaasontsteking?

Bij een blaasontsteking is er sprake van een ontsteking van het slijmvlies in de blaas. Maar ook een ontsteking van de lagere urinewegen wordt een blaasontsteking genoemd. De bacteriën die de ontsteking veroorzaken, kunnen via twee wegen tot de urinewegen doordringen. Via de bloedsomloop en, wat veel vaker voorkomt, van buitenaf via de urinebuis.

 

blaasontsteking verhelpen

De meeste urineweginfecties worden veroorzaakt door bacteriën die uit de darmen komen. Ze kunnen geen kwaad in de darmen maar ze kunnen elders in het lichaam voor infecties zorgen.
Sommige bacteriën bevinden zich rond de anus nadat je naar het toilet bent geweest. Deze bacteriën kunnen soms de urinebuis binnendringen en in je blaas terecht komen. Bovendien kunnen sommige bacteriën terecht komen in de urine en vermenigvuldigen zich snel wat een blaasontsteking veroorzaakt.

  •  

De symptomen van een blaasontsteking zijn:

  • Pijn bij plassen
  • Bloed bij de urine vaak aandrang om te plassen, hoewel er maar weinig urine kan worden geloost
  • Hevige buikpijn
  • Geen goede straal bij het plassen, het plassen stopt opeens, je hoort een geluid (gruis of steentje valt in de toiletpot)

verzwakt immuunsysteem

Hoe wordt een blaasontsteking een chronische blaasontsteking?

Er is sprake van een chronische blaasontsteking als deze zeker één keer per jaar terugkomt. De oorzaak van een chronische blaasontsteking is drieledig.

 

Ten eerst is er veelal sprake van een verzwakt immuunsysteem. Iedereen heeft tegenwoordig in meer of mindere mate een verzwakt immuunsysteem / vitaminegebrek door slechte of verkeerde voeding, stress, smog / fijnstof, medicijnen of alcoholgebruik.

Ten tweede is de beschermende slijmlaag in de vagina aangetast (verzwakt) door de eerder gebruikte antibiotica. Antibiotica doodt namelijk niet alleen de slechte bacteriën maar ook de goede, die nodig zijn voor bescherming. Denk aan de darmflora en het slijmvlies in neus en keel.

De derde oorzaak moet worden gezocht in de psychisch of emotionele sfeer. De blaas is verbonden met het onderbewuste. Met het loslaten, maar ook met positief willen zijn en daardoor geen angst willen hebben. Het kan zeer goed te maken hebben met aandacht, controle willen hebben over anderen, schuldgevoelens, schaamte. De blaas heeft zo zijn eigen regels. Wat wil zeggen dat het ook met innerlijke overtuigingen te maken heeft. Uiteindelijk geeft het uitdrukking aan vrede en harmonie met jezelf. Is er op een van deze gebieden een onbalans dan kan dat een mede-veroorzaker zijn van een blaasontsteking. Een fysieke klacht kan dus pas volledig genezen als er ook wordt gewerkt aan de psychologische of emotionele kant.

 •  

 

Hoe kun je jouw blaasontsteking verhelpen?

Bel of mail voor het chronische blaasontstekingspakket. Voor een gereduceerde prijs van €349,- euro ontvangt u het volgende:

 1. Een intake en behandelplan om gelijk te beginnen.
  2. Vier consulten.
  3. Uittesten van de voor u op maat gemaakte dosering (gratis!) supplementen*
  4. Inzicht in de fysieke en emotionele oorzaak van de klacht.
  5. Voor beide oorzaken (van punt 4) krijgt u een oplossing.
  6. Gratis telefonisch consult, indien nodig.
  7. Vrijblijvend uittesten van vitamine opname.

* pro-biotica en colloidaal zilver en D-mannose

 

Uitleg over supplementen

Probiotica is om de schade die door de jaren heen is opgetreden te herstellen. Een probioticum is een preparaat met de zogenaamde “goede bacteriën”. Het zijn culturen van levensvatbare bacteriesoorten die een gunstig effect hebben op de gezondheid.

Colloidaal zilver is een een natuurlijke antibiotica zonder bijwerking.

D-mannose is een suiker afkomstig uit hout, die niet door het lichaam gebruikt wordt. Met andere woorden, de suiker wordt in de darmen gewoon opgenomen en vervolgens direct via nieren en blaas uitgescheiden. D-Mannose blijkt zo’n grote aantrekkingskracht op de E-coli bacterie (veroorzaker blaasontsteking) te hebben, dat hij de wand van de urinewegen graag verruild door zich aan de D-Mannose te hechten. Vervolgens wordt de D-Mannose samen met de E-coli uit geplast en wassen de urinewegen letterlijk schoon van deze akelige bacterie. Zeer effectief en kan zowel in chronische gevallen (onderhoudsdosering) als ook in acute gevallen (bij beginnende blaasontsteking) gebruikt worden. Als daarnaast de weerstand van de slijmvliezen in algemene zin verhoogt wordt door het gebruik van probiotica is de kans van slagen nog groter.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Een intake en 4 consulten, inclusief supplementen voor aanpak en preventie van (chronische) blaasontsteking. Dit neemt tussen de 2 en 3 maanden in beslag, direkt resultaat voor 349 euro.

Wat kan je zelf doen?

Vindt je het bovenstaande te omslachtig of woon je te ver weg, dan kun je het volgende zelf proberen om je klachten te verminderen. Drink elke ochtend op de lege maag, een half uur voor het ontbijt verse bleekselderij sap. Klik hier voor een uitgebreide uitleg. Succes!