Koeman-Kinesiologie-Logo
BURN-OUT HERSTEL & STRESS VERMINDEREN

Op een makkelijke en natuurlijke manier een detox juice maken die je goed doet voelen? Juist. Het enige ingrediënt wat je hiervoor nodig hebt, is bleekselderij!

De gezondheidsvoordelen van de bleekselderij sap detox

Waarom is bleekselderijsap zo goed voor je? Hieronder alle gezondheidsvoordelen van dit groentje op een rijtje:

  • Het verbetert je spijsvertering
  • Het beschermt je tegen virussen, slechte bacteriën en schimmels in de maag en darm
  • Bevat veel anti-oxidanten wat o.a. goed is voor een mooie huid (aanrader! bij; acne, eczeem en psoriasis)
  • Ondersteunt gewichtsverlies
  • Verlaagt je bloeddruk
  • Gaat ontstekingen tegen
  • Heilzaam voor de lever

 

Zoals je ziet is bleekselderij sap erg goed voor je gezondheid. Daarnaast is het ook een groente met heel weinig calorieën waardoor het ook geschikt is om mee af te vallen.

Bijwerkingen bleekselderij sap

Je kunt in, het begin, enkele bijwerkingen krijgen door het drinken van bleekselderij sap. Zo kun je je misselijk voelen, moe, last krijgen van diarree en winden. Toch zijn deze bijwerkingen niet erg. Je lichaam geeft simpelweg aan dat hij aan het ontgiften is van binnenuit. Door het drinken van deze detox sap grijpt je lichaam de kans om je lichaam van alle afvalstoffen en ziekmakers te ontdoen, met alle bijwerkingen van dien.

Het is daarom belangrijk de hoeveelheid sap niet te snel op te bouwen. Verminder de inname tot je geen klachten meer hebt, dan weer langzaam opbouwen. Uiteindelijk zou je 2 glazen moeten kunnen drinken, zonder dat je er last van hebt.

Dit kan enkele dagen tot weken duren. Dit is afhankelijk van de mate van vervuilingen en van de kracht die je hebt om te kunnen afvoeren. Dit is voor iedereen anders en helemaal niet erg. 

Het meest simpele recept ooit

Voor het detox drankje heb je slechts bleekselderij nodig. Zo makkelijk is het! Het is de bedoeling dat je iedere dag een glaasje bleekselderijsap drinkt. Je begint de eerste paar dagen van je detox met 250ml sap. Na een paar dagen bouw je het op naar 450ml.  Verder drink je je detox sap het liefste meteen na het opstaan en vóór het ontbijt. Eet en drink pas na 30 minuten nadat je je bleekselderij juice hebt opgedronken.

Tips en  gebruiksaanwijzing

Koop bij voorkeur biologische selderij. Deze bevatten namelijk meer antioxidanten, vitaminen en mineralen dan bespoten groente en fruit. Bovendien is het zachter qua smaak. Selderij kan erg bitter smaken, maar biologische selderij is dus wat minder sterk. Stel, je vindt het alsnog te sterk dan kun je er altijd een appel doorheen gooien of een komkommer bijvoorbeeld. Wel zal hierdoor het drankje aan therapeutische kracht verminderen. Daarnaast is het zo dat hoe bleker de selderij is, hoe meer sap je eruit kunt persen en hoe milder de smaak zal zijn.

Een juicer (sapcentrifuge) in huis

Heb jij thuis een juicer? Dan kan je in een handomdraai deze mega gezonde bleekselderij sap op tafel zetten! Heb je er geen? Wellicht dat je het kunt lenen van iemand, om te ervaren of deze detox wat voor je is. En anders koop je al voor €60,- of zelfs €40,- een juicer online. Een sapcentrifuge van €60,- doet het prima en je hoeft er echt geen honderden Euro’s aan uit te geven! Op deze manier geniet je iedere week weer van de lekkerste sapjes. Een mooie en gezonde investering dus!

"Bevrijd jezelf van gifstoffen en Reset je lichaam en geest"

Download hier het gratis e-book: de 7 voordelen van bleekselderij sap.

Online tutorial bleekselderij sap Detox

Leer stap-voor-stap de bleekselderij-sap Detox van Medical Medium!"

Bleekselderij sap

4 Video's