Koeman-Kinesiologie-Logo
BURN-OUT HERSTEL & STRESS VERMINDEREN

Moe, futloos en je lui voelen. We hebben dit allemaal wel eens. Het is niet fijn en je wilt graag meer energie om ook te genieten van de dingen die je leuk vindt om te doen. Er zijn verschillende redenen die ervoor zorgen dat je energiepijl daalt. Daarentegen kun jij daar zelf uiteraard iets aan doen. Lees daarom hieronder de tips die worden gegeven zodat jij niet meer als kabouter lui op de bank neerploft de volgende keer.

7 oorzaken die je moe maken:


1. Teveel junk food
Je moe voelen komt onder andere door teveel junk food eten. Eet liever meer eiwitten; bonen, vis, noten en zaden i.p.v. suikers, transvetten en teveel verzadigde vetten. Transvetten en verzadigde vetten vind je vaak in bewerkte producten, zoals koekjes, chips, snoep, maar ook frituurgerechten bevatten veel transvetten. Daarnaast zit het ook in gebak, pizza, margarine en vele kant- en-klaar maaltijden.

2. Je krijgt te weinig vitamines en mineralen binnen
Je krijgt er te weinig van binnen. Vitamines en mineralen zit vooral veel in groente. Het is aan te raden om minimaal 500 gram groente per dag te eten. Verder krijg je vitamines en mineralen binnen door de consumptie van goede eiwitten en hele granen. Aan de andere kant, kan je lichaam deze vitamines en mineralen misschien wel niet goed opnemen. Als dit laatste het geval is, bel je mij en kan ik dit voor je oplossen!

3. Een tekort aan omega-3

Eet meer vis, groene bladgroente en bijvoorbeeld chia zaad of lijnzaad.

4. Vitamine D tekort
Let op voor je aan de supplementen gaat. Laat door mij uittesten of je lichaam het wel opneemt!

5. Slaapgebrek
Logisch; vroeger naar bed, tv uit, stop met Facebook en instagram na 10 uur ’s avonds.

6. Een zittend leven
We weten het allemaal; ga sporten, neem de fiets, trap of wandelen.

Heb je hier weerstand tegen maar wil je eigenlijk wel, dan kunnen we in een consult kijken wat jou onbewust blokkeert om een verandering aan te gaan.

7. Stress!
Ook hier kan ik je in begeleiden.

Verder kan een vitamine gebrek ook de oorzaak zijn dat je moe bent. Bijvoorbeeld een tekort aan vitamine D, vitamine B of magnesium. Daarnaast kan ik je stress, wat je ook moe maakt, helpen verminderen door gebruik te maken van stress release technieken van W. Topping en een ontspanningsbehandeling inclusief remedies.

Bron: Cleveland Clinic